Intereo Ulft gaat de uitdaging aan

Publicatiedatum: 28-07-2023

Kijk eens anders naar de arbeidsmarkt. Ga uit van de werknemer en zoek voor hem of haar een passende werkplek. Denk anders en zet de persoon centraal en niet de werkplek. Dat is de uitdaging van de pilot ‘Omkijken naar de arbeidsmarkt.’

Emir Ozturk, eigenaar van Intereo in Ulft, ging die uitdaging aan en doet mee aan de pilot in de gemeente Oude IJsselstreek.

“Ik was al heel lang op zoek naar een nieuwe medewerker. Het liefst iemand met ervaring. Dat was heel lang zoeken zonder resultaat. Per toeval leerde ik Servercan van STOER kennen. Die vertelde aan mij dat zij jongeren kennen die graag aan het werk willen maar geen geschikt werk kunnen vinden. Dat is jammer om te horen! Want ik zou graag een van die jongeren een kans willen geven en iemand weer aan het werk krijgen. Dit is een vak wat je de rest van je leven kan blijven doen, en daardoor behoudt iemand garantie om voor altijd aan het werk te kunnen. Uiteindelijk vonden we via deze pilot een match met Rodney Wijnands.

Dit project is ons zo goed bevallen, dat wij nu nog meer jongens als Rodney willen plaatsen. Het allerbelangrijkste is dat uiteindelijk iemand die moeite had een passende baan te vinden, langdurig aan het werk komt. Wij houden de lijnen kort en bouwen een goede band op waardoor wij elkaar goed kunnen waarderen en elkaar zo beter kunnen helpen.”

Nieuwe medewerker Rodney is minstens zo blij als zijn werkgever. Hij is begonnen als hulpmeubelmaker, omdat hij nog geen vakkennis had. Inmiddels heeft Rodney zoveel geleerd dat hij zelfstandig werkzaamheden kan uitvoeren. En is zo enthousiast dat hij binnenkort start met een opleiding als scheeps-/interieurbouwer op het Graafschap college. 

Omkijken naar de arbeidsmarkt is een gezamenlijk initiatief van Werkleerbedrijf Fijnder, Laborijn, gemeente Montferland en STOER versterkt!

Samen met STOER bekijkt de ondernemer in Oude IJsselstreek wie er mogelijk bij de organisatie past. Daarbij wordt hij of zij uitgedaagd om de regie te pakken en vervolgens een passende werkplek te creëren. Hiervoor stelt de gemeente een budget ter beschikking dat ingezet moet worden voor  de plaatsing van een inwoner. De inwoner krijgt een dienstverband van minimaal 7 maanden.

De eerste handtekening voor deze nieuwe manier van kijken naar mensen is gezet. Wie durft het ook aan? Neem contact op met STOER voor meer informatie. Dat kan via info@stoerversterkt.nl of telefonisch op 0315-553 553.

(Op de foto van links naar rechts: Servercan Akbayir, Emir Ozturk, Rodney Wijnands, wethouder John Haverdil. Foto: Roel Kleinpenning)

Naar boven