Bent u ZZP-er en hebt u inkomensverlies door de corona crisis?

Is uw inkomensverlies, als gevolg van de corona crisis, zo groot dat u niet meer goed rond kunt komen? Mogelijk heeft u recht op een tijdelijke financiële bijdrage van de gemeente. Deze zogenaamde TOZO regeling is er speciaal voor ondernemers die tijdelijk financiële ondersteuning nodig hebben. STOER kan u helpen de tegemoetkoming te krijgen. TOZO 4: aanvraag verlenging

Afspraak maken Of bel naar (0315) 553 553

Over TOZO

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is een van de maatregelen van het kabinet om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. De regeling is voor zelfstandig ondernemers, waaronder zzp’ers. Het voorziet in een aanvullende uitkering voor levensonderhoud als het inkomen door de coronacrisis tot onder het sociaal minimum daalt. En in een lening voor bedrijfskapitaal om liquiditeitsproblemen als gevolg van de coronacrisis op te vangen.

Kom ik in aanmerking voor Tozo 4?

De Tozo kent een aantal voorwaarden. Voor de meest actuele en complete informatie verwijzen wij u naar de website van de Rijksoverheid. De voorwaarden van Tozo 4 zijn vrijwel gelijk aan die van Tozo 3. Het kan ook zo zijn dat u in aanmerking komt voor andere steunmaatregelen van de Rijksoverheid. Een overzicht van alle maatregelen treft u op deze website.

Aanvragen Tozo 4

U kan Tozo 4 aanvragen voor een aaneengesloten periode van 1 april 2021 tot en met 30 juni 2021. Net als Tozo-3 kan ook Tozo 4 zal met terugwerkende kracht tot de 1e van de maand voorafgaand aan de aanvraagmaand aangevraagd worden. Dat betekent dat in de periode tot en met 31 mei 2021, Tozo-4 aangevraagd kan worden met terugwerkende kracht uiterlijk vanaf 1 april 2021. Als de aanvraag bijvoorbeeld op 4 juni 2021 wordt ingediend, dan is Tozo 4 pas mogelijk vanaf 1 mei 2021.

Uw aanvraag Tozo kunt u online indienen. Maar STOER kan u ook helpen onderzoeken of u aanspraak maakt op deze regeling. STOER heeft de antwoorden op de meest gestelde vragen over TOZO op een rij gezet.

Maak vooral een afspraak als u vragen heeft over de Tozo, over andere regelingen of ondersteuning naar de toekomst als u vanwege Corona vragen hebt over werk en uw onderneming. Vanuit persoonlijk contact kan een begeleider van STOER u het beste verder helpen.

Informatie voor grensondernemers 

De regels voor grensondernemers zijn bij Tozo 4 onveranderd gebleven. Dat betekent:

  • Woont u in de gemeente Oude IJsselstreek en is uw onderneming buiten Nederland gevestigd, dan kan u inkomensondersteuning Tozo aanvragen bij STOER. U kan in dat geval geen Tozo bedrijfskapitaal aanvragen.
  • Woont u buiten Nederland en is uw onderneming gevestigd in de gemeente Oude IJsselstreek, dan kunt u GEEN inkomensondersteuning aanvragen in Nederland. U kan in dat geval wel via de gemeente Maastricht Tozo bedrijfskapitaal aanvragen.
Afspraak maken
0B0A4958 kl correctie
contact animatie skerp

Het onderzoek naar en het vaststellen van het recht op regelingen rondom inkomensondersteuning is op grond van de Participatiewet voorbehouden aan de gemeente. Zodra uw recht op inkomensondersteuning is vastgesteld, volgt een beschikking vanuit de gemeente. Zij zorgt ook voor maandelijkse uitbetaling.

STOER is er om u te begeleiden in het proces en met u vérder te kijken naar uw situatie als de uitkering geregeld is.

De Rijksoverheid geeft op haar website uitleg over alles wat bij de TOZO regeling hoort. U vindt de informatie door te klikken op deze link. Natuurlijk helpt STOER u ook graag persoonlijk verder. Een begeleider van STOER beantwoordt dan al uw vragen.

TOZO is een gemeentelijke regeling. Mogelijk kunt u ook op een andere manier ondersteuning krijgen van de Rijksoverheid. Tijdens de corona crisis zijn tal van regelingen in het leven geroepen om ondernemers te ondersteunen op verschillende manieren. Mogelijk komt u als zelfstandige voor een van deze steunmaatregelen in aanmerking. Een overzicht vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Als u met uw onderneming in zwaar weer zit, maar deze wel levensvatbaar is, kan de gemeente u mogelijk helpen. Via de Bbz regeling (Besluit bijstandsverlening zelfstandigen) kunt u dan een doorstart maken. Lees hier meer.

Hiervoor kunt u terecht bij het GIP (Grensinfopunt). Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid over het GIP.

Een begeleider van STOER bekijkt graag samen met u uw financiële situatie. Bijvoorbeeld omdat u schulden hebt die ertoe leiden dat u niet rond kunt komen. STOER zoekt samen met u naar een oplossing. Als dat nodig is betrekt uw begeleider daar de juiste instanties bij. Zo kunt u met de nodige hulp werken aan een oplossing.

Woont u in de gemeente Oude IJsselstreek? Dan gaat u naar STOER als u inkomensondersteuning nodig hebt. STOER helpt u niet alleen met het krijgen van een uitkering. Een loopbaanbegeleider helpt u verder en kijkt samen met u naar uw kansen en mogelijkheden.

21-11-2020
Nieuwtje 1

Hier komt een nieuwsitem, blog of agenda item.

21-11-2020
Agenda 2

Praesent venenatis leo vel felis vulputate, eu lacinia elit euismod. Phasellus ipsum mauris, commodo nec pulvinar ullamcorper, vulputate at neque. Ut ultricies dignissim metus sit amet dictum. Quisque a lacinia nunc. Integer eget auctor elit. Vivamus sit amet sapien in tellus egestas tristique. In hac habitasse platea dictumst. Sed nisl nunc, eleifend ac tempor in, aliquet eget tellus. Nunc felis mi, elementum in suscipit id, maximus a est. Aenean ultricies augue sed nunc tristique vestibulum.

21-11-2020
Agenda 3

Praesent venenatis leo vel felis vulputate, eu lacinia elit euismod. Phasellus ipsum mauris, commodo nec pulvinar ullamcorper, vulputate at neque. Ut ultricies dignissim metus sit amet dictum. Quisque a lacinia nunc. Integer eget auctor elit. Vivamus sit amet sapien in tellus egestas tristique. In hac habitasse platea dictumst. Sed nisl nunc, eleifend ac tempor in, aliquet eget tellus. Nunc felis mi, elementum in suscipit id, maximus a est. Aenean ultricies augue sed nunc tristique vestibulum.

01-04-2021
TONK Lees meer
18-01-2021
Openingsfilm STOER Lees meer
18-12-2020
Interieurplan STOER Lees meer
Bekijk alle nieuwsitems

dru

Hoe komt u met ons in contact?

U kunt ons bellen, mailen en bezoeken. Ook kunt u ons post sturen.

We zien u graag. Daarom ontvangen wij u hartelijk bij de DRU in Ulft. Vanwege corona werken we momenteel alleen op afspraak. Als u tijd hebt maken we een praatje en drinken we een kop koffie of thee.

Hoe dan ook: we helpen u met plezier.

Afspraak maken Bel (0315) 553 553
Naar boven