Inwoners ontmoeten werkgevers tijdens Meedoen Werkt!

Publicatiedatum: 25-06-2021

STOER organiseerde in de middag van 22 juni weer een Meedoen Werkt! bijeenkomst. Om de missie van STOER – een gemeente Oude IJsselstreek, waarin meedoen voor iedere inwoner vanzelfsprekend is – te laten slagen, zijn dit soort bijeenkomsten ontzettend waardevol.

Voor deze editie van Meedoen Werkt! werkte STOER samen met Wooncorporatie Wonion en zeven van haar belangrijkste partnerbedrijven, alle actief in de bouw of dienstverlening. Een aantal inwoners van de Gemeente Oude IJsselstreek kreeg de mogelijkheid om kennis te maken met potentiële werkgevers. Ondersteund door loopbaanbegeleiders van STOER konden zij met deze werkgevers praten over talenten, drijfveren, wensen en mogelijkheden.

Positieve sfeer

Peter van de Wardt, projectleider Meedoen Werkt! “De sfeer was positief. Het was in het begin even zoeken, nu we het voor het eerst in deze vorm organiseerden. Maar we zagen dat de aanwezigen mooi in het proces groeiden. Alle werkgevers waren ontzettend enthousiast. We zien ook dat ze daar echt wel versterking nodig hebben.” De resultaten van de bijeenkomst, die gehouden werd bij de DRU in Ulft, zullen de komende weken duidelijk worden. Peter: “We gaan binnenkort zien wat de opgedane contacten over en weer opleveren. Ik heb alle reden om er vertrouwen in te hebben.”

Barend Wassink van Wonion: "Het was een enerverende en leuke middag. De tijd vloog voorbij en ik kreeg de indruk dat we nóg wel een uur hadden kunnen vullen. De opzet was goed en ik heb veel positieve reacties gekregen, van zowel de kandidaten als de ondernemers. De ondernemers voelden zich echt heel serieus genomen met zoveel begeleiding vanuit Stoer. Natuurlijk zijn er nog tal van verbeterpunten, maar voor zo’n eerste keer ging het eigenlijk heel erg goed. Ik hoop oprecht dat het ook resultaat oplevert voor de kandidaten en de ondernemers, want uiteindelijk is dát waar het om gaat. Aan het enthousiasme zal het in elk geval niet liggen."

Terugkerend

Meedoen Werkt! zal de komende tijd periodiek terugkomen. Steeds met andere combinaties van werkgevers en inwoners. De eerste ervaringen van dit jaar zijn bemoedigend, op naar de volgende!

Met dank aan:

  • Wonion
  • De Variabele Regio Arnhem-Doetinchem B.V.
  • Rudie Jansen Schilders & Totaalonderhoud
  • Te Mebel Vastgoedonderhoud B.V.
  • Lenferink Wehl B.V.
  • Kwerreveld Dakbedekkingen B.V.
  • Takkenkamp Gevelonderhoud B.V.
  • Hendriksen B.V. Installatietechniek
Naar boven